Mainos
Mainos

Lakimuutos vahvistaisi koulujen psykologipalveluja

Lukioihin ja ammattikouluihin tarvitaan pian satoja uusia psykologeja ja kuraattoreita, jos asiaa koskeva laki toteutuu. Lakiluonnos on parhaillaan lausuntokierroksella.

Uusi oppilas- ja opiskelijahuoltolaki velvoittaisi kunnat järjestämään psykologi- ja koulukuraattoripalvelut myös toisen asteen kouluihin. Tähän saakka velvoite on koskenut vain esi- ja perusopetusta.

Laki tulisi voimaan vuoden 2014 alussa.

– Jos laki toteutuu, kouluihin tarvittaisiin satoja uusia työntekijöitä, lakityöryhmässä mukana ollut ylitarkastaja Marjaana Pelkonen sosiaali- ja terveysministeriöstä (STM) sanoo.

Luonnoksen mukaan uudistuksen kokonaiskustannukset olisivat vuodessa noin 29 miljoonaa euroa.

– Sillä palkkaa noin 440 henkilötyövuotta, eli reilut 200 psykologia ja kuraattoria, arvioi Psykologiliiton puheenjohtaja Tuomo Tikkanen.

– On arvioitu, että uusiin tehtäviin riittäisi tarpeeksi myös koulukuraattoreita sosiaalialan työvoimapulasta huolimatta, kertoo lakityöryhmässä ollut hallitusneuvos Lotta Hämeen-Anttila STM:stä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme