Mainos
Mainos

Lakimuutos Vilja-Eerikan kuoleman jälkeen aiheutti jutturuuhkan poliisille – lapsenhuoltolakiin kaavaillaan jälleen muutosta

Porvoon järkyttävä veriteko on nostattanut kysymyksiä lastensuojelun riittävyydestä. Surmansa saaneen 3-vuotiaan äiti oli hakenut lähestymiskieltoa itselleen ja tyttärelleen jo kolme kuukautta sitten, ja väkivallan uhka oli monien viranomaisten tiedossa.

Lapsenhuoltolakiin tehtiin muutoksia jo vuonna 2012 tapahtuneen 8-vuotiaan Vilja-Eerikan murhan jälkeen.

Vilja-Eerikan tapauksen jälkeen lakia muutettiin niin, että kaikki lasten kanssa työskentelevät ammattilaiset jotka epäilevät, että lapseen kohdistuu väkivaltaa, ilmoittavat siitä suoraan poliisille.

– Tämä on hyvä ajatus, mutta toisaalta nämä vaativat myös resursseja, Lastensuojelun keskusliiton erityisasiantuntija Sauli Hyvärinen sanoo Seitsemän uutisissa.

– Nyt tämä ilmoitusvelvollisuuden muutos on johtanut siihen, että poliisilla on valtava jutturuuhka, eivätkä he pysty selvittämään niitä riittävässä vauhdissa, jolloin myös muiden lasten ympärillä työskentelevien ammattilaisten työ vaikeutuu.

Lakiin kaavaillaan jälleen muutosta.

– Lapsenhuoltolakia ollaan muuttamassa niin, että lapseen kohdistuva väkivalta otettaisiin paremmin huomioon näissä päätöksissä.

– Yritämme kaikkemme tehdä, että päästään sellaiseen tilanteeseen, että yksikään lapsi ei tällaista joutuisi koskaan kokemaan. Täydellistä yhteiskuntaa emme valitettavasti pysty luomaan. 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot