Mainos
Mainos

Lakimuutos Vilja-Eerikan kuoleman jälkeen aiheutti jutturuuhkan poliisille – lapsenhuoltolakiin kaavaillaan jälleen muutosta

Porvoon järkyttävä veriteko on nostattanut kysymyksiä lastensuojelun riittävyydestä. Surmansa saaneen 3-vuotiaan äiti oli hakenut lähestymiskieltoa itselleen ja tyttärelleen jo kolme kuukautta sitten, ja väkivallan uhka oli monien viranomaisten tiedossa.

Lapsenhuoltolakiin tehtiin muutoksia jo vuonna 2012 tapahtuneen 8-vuotiaan Vilja-Eerikan murhan jälkeen.

Vilja-Eerikan tapauksen jälkeen lakia muutettiin niin, että kaikki lasten kanssa työskentelevät ammattilaiset jotka epäilevät, että lapseen kohdistuu väkivaltaa, ilmoittavat siitä suoraan poliisille.

– Tämä on hyvä ajatus, mutta toisaalta nämä vaativat myös resursseja, Lastensuojelun keskusliiton erityisasiantuntija Sauli Hyvärinen sanoo Seitsemän uutisissa.

– Nyt tämä ilmoitusvelvollisuuden muutos on johtanut siihen, että poliisilla on valtava jutturuuhka, eivätkä he pysty selvittämään niitä riittävässä vauhdissa, jolloin myös muiden lasten ympärillä työskentelevien ammattilaisten työ vaikeutuu.

Lakiin kaavaillaan jälleen muutosta.

– Lapsenhuoltolakia ollaan muuttamassa niin, että lapseen kohdistuva väkivalta otettaisiin paremmin huomioon näissä päätöksissä.

– Yritämme kaikkemme tehdä, että päästään sellaiseen tilanteeseen, että yksikään lapsi ei tällaista joutuisi koskaan kokemaan. Täydellistä yhteiskuntaa emme valitettavasti pysty luomaan. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme