Mainos
Mainos

Lakkasato paikoin suurin 30 vuoteen

Lakka ja mustikka kypsyvät Metsäntutkimuslaitoksen mukaan etuajassa. Lakan sato Etelä- ja Keski-Suomessa runsain 30 vuoteen.

Etelä- ja Keski-Suomessa suomuurainsadosta on tällä hetkellä poimittavissa 30-50 prosenttia, Lapissa puoliraakoja marjoja on jonkun verran enemmän.

– Mäntysuo, elikkä tällaiset rämeet, on tällä hetkellä niitä parhaita, ne on valoisia kasvupaikkoja. Senpä takia Etelä- ja Keski-Suomessa suomuurain, hilla, lakka, lintti, valokki – monia nimiä tällä suon kultamarjalla on – on kypsynyt monin paikoin aivan poimittavaksi asti. Niin että kipinkipin soille viikonlopun aikana, sieltä löytyy keltaista suon kultaa, kertoo Metsäntutkimuslaitoksen vanhempi tutkija Kauko Salo.

Mustikka kypsyy jo valoisimmissa mäntymetsissä, ja pieniä määriä on jo poimittavissa Etelä- ja Keski-Suomessa.

Mustikan pääsato kypsyy kuluvan kuun puoleenväliin mennessä, eli noin viikkoa aiemmin kuin viime vuosina.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot