Mainos
Mainos

Lakko pysäytti tavarakuljetukset satamissa

Mielenilmauslakko on pysäyttänyt satamien tavaraliikenteen kahdeksi päiväksi. Matkustajaliikenne säilyy ennallaan.

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliiton AKT:n mielenilmauslakko on pysäyttänyt satamien tavarakuljetukset kahdeksi päiväksi.

Työnseisaus estää tavarakuljetukset kaikissa Suomen satamissa huomenna ja tänään, mutta lakko ei vaikuta matkustajaliikenteeseen. Merikuljetukset saattavat lakon vuoksi viivästyä useitakin päiviä, sillä lakko vaikeuttaa töitä sekä lähtö- että määräsatamissa. Myös lakon jälkeisen ruuhkan purku aiheuttaa viivästyksiä.

Eurooppalaiset satamatyöntekijöiden järjestöt haluavat painostustoimilla vaikuttaa direktiiviesityksen sisältöön, jonka pelätään heikentävän tarpeettomasti työntekijöiden asemaa ja ahtaustyön turvallisuutta. Vastustusta herättää lähinnä EU:n satamapalveludirektiiviesitykseen muutos, jonka perusteella tavaran lähettäjä tai vastaanottaja voisi itse hoitaa tavaran käsittelyn satamissa nykyisten ahtausliikkeiden sijaan.

AKT:n työnseisaus on osa eurooppalaisten ammattiliittojen kampanjaa. Mielenosoituslakkoja järjestetään useissa EU:n jäsenmaissa. Siihen ovat olleet osallistumassa ainakin Saksan, Ranskan, Belgian ja Tanskan, Portugalin, Espanjan sekä Hollannin ammattiliitot.

Liikenne- ja viestintäministeri Kimmo Sasi pitää lakkoilijoiden pelkoja turhina. Sasin mielestä EU:n direktiivi ei tule vaikuttamaan toimintaan Suomen satamissa. Sasi pahoittelee myös AKT:n lakon laajuutta, sillä useimmissa muissa EU-maissa lakot ovat huomattavasti suppeampia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme