Mainos
Mainos

Lakko uhkaa pääkaupunkiseudun liikennettä

Pääkaupunkiseudun joukkoliikenne uhkaa pysähtyä ensi maanantaina. Kuljettajia edustavien liittojen ammattiosastot jättivät tänään lakkovaroituksen.

Linja-autojen, metron ja raitiovaunujen kuljettajien työtaistelun on määrä alkaa puolen yön aikaan maanantain vastaisena yönä. Takarajaa lakolle ei ole sovittu. Lakon ulkopuolelle jäisi vain rautatieliikenne.

Järjestöt päättivät lakkovaroituksesta, koska neuvottelut pääkaupunkiseudun joukkoliikenteen kilpailuttamisen vaikutuksista henkilöstöön eivät johtaneet työntekijäpuolta tyydyttävään ratkaisuun.

Neuvottelujen takarajaksi oli sovittu viime tiistai. Sopua hierottiin työntekijäliittojen, työnantajapuolen sekä Pääkaupunkiseudun yhteistyövaltuuskunnan YTV:n kesken. Kuljettajat ovat huolestuneita työsuhdeturvastaan tilanteissa, joissa työnantaja vaihtuu kilpailuttamisen seurauksena.

Työntekijäpuoli mm. vaatii, että kuljettajat on palkattava uuteen yritykseen vanhoina työntekijöinä. Lakkoon aikoo osallistua SAK:laisten AKT:n ja KTV:n sekä STTK:laisen KVL:n kuljettajat.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme