Mainos
Mainos

Lakko voi jumiuttaa lentokenttien palvelut

Kotimaan lentokentille voi tulla parin viikon kuluttua ongelmia matkatavaroiden käsittelyssä. Kiista vuokratyöntekijöiden työehdoista on johtamassa lakkoihin, jotka estävät tavaroiden kuljettamisen useimmilla kentillä. Helsinki-Vantaa ei kuulu lakkojen piiriin.

Ilmailualan unioni (IAU) päättää huomenna, ryhtyykö se painostustoimiin, jos kiistaa ei saada sovittua. Parin viikon kuluttua alkava lakko jumiuttaisi palvelut sisämaan lentokentillä. Vastaavissa kiistoissa paikallisia mielenilmauksia esiintyy usein jo aiemmin.

Painostustoimet vaikuttavat RTG:n hoitamiin Finnairin ja Finncommin lentoihin kotimaassa. Blue1:n ja Air Balticin lentoihin toimilla ei ole vaikutusta.

IAU:n puheenjohtaja Juhani Haapasaari korosti, että tavoitteena on edelleen neuvotteluratkaisuun pääseminen. Kiistan osapuolina ovat IAU ja kenttien maapalveluista vastaava RTG Ground Handling.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme