Mainos
Mainos

Lakkosakon korottamisesta keskustellaan jälleen

Kiistelty kysymys lakkosakon korottamisesta nousee jälleen pöydälle, kun työmarkkinajärjestöt alkavat parin viikon kuluttua neuvotella työrauhajärjestelmän uudistamisesta.

EK:n mielestä nykyinen lakkosakko ei ole riittävän suuri vähentämään laittomia lakkoja. EK pohtii myös mahdollisuutta lisätä yksittäisen työntekijän vastuuta lakkoilusta.

Lakkosakko on enimmillään 29 500 euroa, mutta käytännössä työtuomioistuin määrää yleensä ammattiliiton maksettavaksi parituhatta euroa.

Palkansaajapuoli tyrmää EK:n ehdotukset. Sen mielestä lakkosakko on riittävä ja nykyinen järjestelmä pääosin toimiva.

Työntekijäjärjestöt korostavat, että mielenilmaukset johtuvat lähes aina jostain työnantajan toimesta. Järjestöjen mukaan työnantajan menettelyä tulisi arvioida nykyistä enemmän, kun lakkosakkoja määrätään.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot