Mainos
Mainos

Lakon sovittelua jatketaan huomenna kello 12

Lentoemäntien ja stuerttien lakon sovittelua jatketaan huomenna kello 12. Finnair on pystynyt lentämään tänään arviolta kolmanneksen lennoistaan.

Finnairin lennoilla työskentelee toistasataa lentoemäntää ja stuerttia lakosta huolimatta. Lentoja lennetään esimiesten, aasialaisen vuokratyövoiman ja töihin palanneiden suomalaisten lentoemäntien voimin.

- Kyseessä on sellaista matkustamohenkilökuntaa, jotka ovat meillä lennoilla muutenkin. Meidän kiinalaiset työntekijämme ovat vuokrayhtiön kautta rekrytoitu, koska Kiinassa ei muulla tavalla pysty henkilöstöä palkkaamaan, Finnairin talousviestinnästä vastaava johtaja Taneli Hassinen kertoo.

Aasialaisten lentoemäntien osuus yli sadasta lentoemännästä on joitakin kymmeniä. Lisäksi lennoilla on edelleen matkustamohenkilökuntaa, joka on palannut töihin lakosta huolimatta.

- Töissä on jonkin verran suomalaisia lentoemäntiä, jotka ovat tulleet lakosta huolimatta töihin koska haluavat tehdä töitä. Emme me heiltä kysele että kuuluvatko liittoon vai eivät.

Finnairin mukaan töihin palaavien suomalaisten lentoemäntien määrä kasvaa koko ajan. Tämän turvin yhtiö suunnittelee viikonloppuna lentävänsä 40 prosenttia lennoistaan.

Uutisen kommentointimahdollisuus on poistettu epäasiallisten viestien takia.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme