Mainos
Mainos

Lama saa suomalaiset tinkimään työehdoista

Lama on saanut suomalaiset tinkimään työehdoistaan.

Suomalaiset ovat nyt työtä saadakseen valmiita ottamaan vastaan lyhytaikaistakin työtä aiempaa pienemmällä palkalla.

Töitä saadakseen hakijat ovat valmiita tinkimään myös työsuhteen eduista. Palkkatoiveet ovat jopa puolittuneet vuoden takaisesta. Esimerkiksi rakennusalalla työnhakijat ovat pudottaneet kuukausipalkka-toiveitaan sadoilla euroilla.

Työhakemukset tulvivat suuriin henkilöstöyrityksiin

Työhakemusten tulva alkoi kasvaa jo viime kesänä, ennen virallista lamaa. Suurimpiin henkilöstöyrityksiin tulee nyt kymmeniä prosentteja enemmän hakemuksia kuin viime syksynä.

Mukana on sellaisiakin hakijoita, joilla jo on työpaikka.

Työntekijät ovat myös aiempaa halukkaampia ottamaan vastaan osa- ja määräaikaista työtä. Enää ei haluta ehdottomasti työsuhdeautoa tai lomaoikeutta - kuukausipalkka riittää.

Ylitarjonta vaikeuttaa työnantajan toimintaa

Vaikka työnantajan markkinat vain vahvistuvat, ei muutos ole työnantajallekaan yksin hyvä.

- Hakijoita on pilvin pimein. On vaikea löytää sieltä joukosta se tähti ja timantti, koska hyviä hakijoita on paljon, toteaa Manpowerin henkilöstöjohtaja Mervi Leikas.

Työnhakijaa ajaa tinkimään tiukka työmarkkinatilanne. Lomautettuna on nyt 90 tuhatta suomalaista, Työ- ja elinkeinotoimistoissa on reilut 480 tuhatta työnhakijaa.

(MTV3)

Katso Elisa Tikkasen juttu (Seitsemän uutiset 10.06.2009)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot