Mainos
Mainos

Lama vetää sairaanhoitajia takaisin julkiseen terveydenhoitoon

Työvoimapulasta kärsinyt julkinen terveydenhuolto näyttää saavan apua lamasta. Taantuman seurauksena sairaanhoitajat ovat alkaneet hakeutua yksityisiltä työnantajilta julkiseen terveydenhuoltoon, kertoo Helsingin Sanomat.

Esimerkiksi Hyksin sairaaloissa työvoimapula on ollut ajoittain niin paha, että joitain tehohoito- ja vuodeosastopaikkoja on jouduttu sulkemaan ja leikkaussaleja pitämään kiinni.

Työvoimapulaa on yhä, mutta tilanne ei enää ole yhtä kriittinen kuin keväällä. Kun Hyksin sairaaloista vielä maaliskuussa puuttui joka päivä noin 350 sairaanhoitajaa, nyt sairaanhoitajapula on kolmanneksen pienempi.

Hyksin henkilöstöjohtaja operatiivisen tulosyksikön johtaja Reijo Haapiaisen mukaan taantuma on tuonut helpotusta julkisen sektorin työvoimapulaan odotettua nopeammin.

Sen lisäksi, että sairaanhoitajia on alkanut hakeutua julkisiin virkoihin yksityisiltä, auki olevia virkoja haetaan kiivaasti myös muualta Suomesta. Lisäksi aikoinaan ulkomaille töihin lähteneet sairaanhoitajat ovat alkaneet etsiä töitä Suomesta.

Vielä vuosi sitten yhtä avoinna olevaa sairaanhoitajan paikkaa haki enintään kolme henkeä, mutta nyt hakijoita on jo kymmenkunta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme