Mainos
Mainos

Lammin hanavesi varmistui terveydelle vaarattomaksi

Lammin kirkonkylässä etsitään edelleen syytä vesijohtoveden makuvirheeseen. Terveydelle vaarallisia mikrobeita ei ole löytynyt uusimmistakaan vesinäytteistä, kertoo alueellinen vesiyhtiö Hämeenlinnan Seudun Vesi.

Lopulliset analyysit sunnuntain vesinäytteistä valmistuvat keskiviikkona.

Verkostojen huuhtelu on toistaiseksi päättynyt. Siihen palataan, jos tarvetta ilmenee, kertoo vesiyhtiön toimitusjohtaja Timo Heinonen.

Todennäköisin pulmakohta Lammin kirkonkylän vedenottamo pysyy pois käytöstä, kunnes makuvirheen syy on varmistunut kyllin luotettavasti. Irti verkostosta on kytketty myös kirkonkylän vesitorni tyhjentämistä ja desinfiointia varten.

Mutavettä juomavedessä?

Toimitusjohtaja Heinonen on itsekin maistanut, etteivät lammilaiset turhaan marisseet juomavetensä laadusta viime viikolla. -Vaikutelma oli sama kuin kellaria keväällä ensimmäistä kertaa avattaessa.

Laboratoriotutkimuksissa vedestä on löytynyt mikrobiologista kasvua, joka saattaa viitata mutaveden lirahtamiseen juomaveden joukkoon. Se voi Heinosen mukaan johtua poikkeuksellisen korkealla olevista pohjavesistä. Toinen mahdollinen selitys on kirkonkylän vedenottamon hiekkasuodattimen huolto.

Kirkonkylän vedenottamo on ollut varajärjestelmä, josta on pumpattu normaalisti vettä Lammin verkostoon vain yöaikaan. Nyt lammilaisten kaikki hanavesi tulee toistaiseksi Pyssymäen vedenkäsittelylaitokselta.

Terveystarkastaja Kirsi Latvio neuvoo lammilaisia juoksuttamaan vettä, jos makuhaittoja vielä esiintyy.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme