Mainos
Mainos

Lämmin ja sateinen lokakuu nosti vedenpintoja

Keskimääräistä lämpimämpi ja sateisempi lokakuu nosti järvien ja jokien pintoja. Pohjaveden pinta oli suuressa osassa maata keskiarvoa ylempänä.

Pohjanmaalla Karvianjoki ja Kyrönjoki nousivat yli tulvalukemien, jopa tämän vuoden ennätykseen. Etelä- ja Keski-Suomen järvien pinnat jatkavat yhä nousuaan, mutta muualla ne kääntyvät laskuun. Tälle viikolle on luvattu edellisviikkoa vähemmän sadetta. Viikko on myös edellistä kylmempi.

Suomen etelä- ja keskiosissa ja Oulun läänissä satoi lokakuussa 80-150 millimetriä ja Lapissa 40-80 millimetriä. Eniten satoi Lounais-Suomessa, etelärannikolla, Kainuussa ja Pohjois-Karjalassa. Näillä alueilla satoi jopa kaksinkertaisesti keskiarvoon nähden. Pohjavedet ovat hieman normaalia korkeammalla.

Pintavedet olivat kuun alussa keskiarvoa viileämpiä, mutta viilentyminen jatkui tavallista hitaampana, ja nyt lukemat ovat 1-3 astetta ajankohdan keskiarvoa korkeampia. Lokakuun lopussa pintavesien lämpötilat vaihtelivat viiden asteen molemmin puolin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme