Mainos
Mainos

Lämmin viikonloppu houkutteli vesille ja juhlimaan

Lämmin viikonvaihde on sujunut ympäri Suomea yllättävän rauhallisesti. Viikonlopun aikana kuoli kaksi ihmistä vesillä ja yksi liikenneonnettomuudessa. Eilen kuoli Kihniössä nuori mies vesijettionnettomuudessa. Mynämäellä taas iäkäs mies hukkui uintiretkellä. Äänekoskella hirvikolari vei 17-vuotiaan kevytmoottoripyörällä liikkuneen nuorukaisen hengen.

Perjantaina lämmin ja levoton yö työllisti poliisia pääkaupunkiseudulla. Eniten virkavallan apua tarvittiin Helsingissä, mutta mitään erityistä ei pääkaupungissa sattunut. Myös Espoossa ja Vantaalla poliisilla riitti tekemistä.

Viime yönä Helsingissä sattui poliisin mukaan tapon yritys ja kaksi vakavampaa pahoinpitelyä. Tehtävämäärältään ilta ja yö oli poliisin mukaan kuitenkin kesäviikonlopuksi tavallinen. Espoossa poliisilla oli kohtuullisen kiireistä, mutta mitään vakavampaa ei kantautunut virkavallan tietoon. Vantaalla poliisi kertoi yön sujuneen rauhallisesti, ja Lahdessa kesätapahtumien värittämä yö oli vilkas mutta luonteeltaan kohtuullisen siisti.

Merellä yksi uhkaava onnettomuus

Merialueilla hyvä sää on näkynyt vilkkaana veneilynä. Suomenlahdella merivartiostolla ei erityisen eilen ja tänään ollut erityisen kiireistä, mutta vesilläliikkujat tarvitsivat kuitenkin jatkuvasti apua. Viikonlopun uhkaavin merionnettomuus sattui Porvoon edustalla, kun kuutta ihmistä kuljettanut vene ajoi karille. Osa matkustajista putosi veteen ja yksi sai veneen potkurista vammoja päähänsä.

Viikonlopun aikana ympäri maata järjestettiin useita kesätapahtumia. Oulussa vietettiin Qstock-musiikkifestivaalia, Jyväskylässä Kuninkuusraveja ja Kotkassa perinteisiä Meripäiviä. Kotkan poliisin mukaan Meripäivät sujuivat hyvin siististi.

- Yleisilme on ollut hyvin rauhallinen, komisario Petri Montonen kertoi.

Ilkivallalta ja pahoinpitelyiltä ei Kotkassakaan säästytty, mutta mitään vakavampaa ei poliisin tietoon tullut. Väkeä sään suosimaan juhlaan kertyi runsaasti.

- Meripäivien luonne on viime vuosina muuttunut. Nyt konsertit vetivät hyvin väkeä, kun ennen tapahtuma oli suuri oluenjuontikilpailu.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme