Mainos
Mainos

Lämpötilat lähes kesälukemissa

Päivän ylin lämpötila huhtikuussa on keskimäärin 7 astetta. Tässä kuussa alle sen jääty vain kahtena päivänä.

Vaikka vielä mennään huhtikuuta, viikonloppu tarjosi ainakin etelä- ja länsisuomalaisille lähes kesälämpötiloja. Porissa elohopea nousi eilen peräti 18,2 asteeseen. Se ylittää 1,2 asteella jopa "poikkeuksellisen" rajan huhtikuun lämpötiloissa.

Ilmatieteen laitoksella poikkeuksellisena pidetään lukemaa, joka saavutetaan keskimäärin kolme kertaa sadassa vuodessa, kertoo ylimeteorologi Anneli Nordlund.

Laitoksen tilastojen mukaan kaikki 2000-luvun keväät ovat olleet aikaisempaa lämpimämpiä. Tuoreen tutkimuksen mukaan maalis-toukokuun keskilämpötila on nykyään noin kaksi astetta korkeampi kuin 1800-luvun puolivälissä.

Lähipäivinä sää viilenee, mutta on edelleen reilusti lämpimämpää kuin huhtikuussa yleensä. Päivän ylin lämpötila huhtikuussa on keskimäärin 7 astetta. Tässä kuussa alle sen jääty vain kahtena päivänä.

Neljänä päivänä mittarin korkein lukema on pysynyt alle 10. Eiliseen mennessä huhtikuun keskimääräinen maksimilämpötila on ollut 11,7.

Tämän vuosituhannen tilastojen valossa kevät ei kuitenkaan ole poikkeuksellinen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme