Mainos
Mainos

Lankapuhelut kännykkään halpenemassa

Lakimuutos laskee puheluhintoja lankaliittymistä matkapuhelimiin.

Lankapuhelut kännykkään halpenevat keväällä. Suomessa astuu maaliskuussa voimaan lakimuutos, joka laskee puheluhintoja lankapuhelimesta matkapuhelimeen. Puhelun hinnoitteluoikeus on nykyään kännykkäoperaattoreilla - lakimuutoksen myötä kuluttaja voi ostaa palvelun myös lankapuhelinyhtiöiltä.

Esimerkiksi Oulun Puhelimessa asiakkaiden puhelinlasku voi tippua viitisentoista prosenttia, joillakin enemmän, arvioidaan yhtiöstä Helsingin Sanomissa. Lankapuhelut kännykkään maksavat nyt tyypillisti 25-28 senttiin päivällä ja illalla 16-17 senttiä.

Eri operaattoreiden arviot siitä, kuinka paljon kuluttajille on luvassa säästöjä, liikkuvat kymmenissä miljoonissa euroissa vuotta kohti. Viestintäneuvos Antti Kohtala liikenne- ja viestintäministeriöstä arvioi, että säästö on pitkällä aikavälillä ainakin sata miljoonaa euroa vuodessa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme