Mainos
Mainos

Lankia: Jäätteenmäen allekirjoitus on aito

Keskustan puoluesihteerin Eero Lankian mukaan pääministeri Anneli Jäätteenmäen allekirjoitus keskustan työvaliokunnan pöytäkirjassa on aito. Lankia sanoi Yleisradion Ykkösaamun haastattelussa myös, että Ilta-Sanomiin vuodatettu pöytäkirja on asiakirjan lopullinen versio.

Jäätteenmäki itse sanoi torstaina Ilta-Sanomille, ettei ollut allekirjoittanut pöytäkirjaa. Lankian mukaan silloin oli vielä epäselvää, mikä versio pöytäkirjasta oli päätynyt lehdelle. Lankia sanoi aikovansa yrittää selvittää, mistä paperi on lehdelle päätynyt.

-Pidämme arvokkaana, että meillä on huolellinen pöytäkirjaus ja sen takia on erityisen valitettavaa, että tällainen vuoto tapahtuu, Lankia sanoi.

Lankia puolusti Jäätteenmäen ratkaisua vaieta Irak-asiakirjoista niin kauan kuin vuoto on poliisin tutkinnassa. Lankia sanoi, ettei itse tiedä, mistä ovat peräisin ne paperit, joihin Jäätteenmäki viittasi työvaliokunnan kokouksessa maaliskuun alussa.

-Ei Anneli Jäätteenmäki ole syyllistynyt mihinkään rikokseen tai muuten tuomittavaan tekoon, jos hän on saanut käsiinsä jotain. Minä en tiedä, mitä ja mistä hän mahdollisesti on saanut käsiinsä, sanoi Lankia ja pahoitteli, että keskustelua käydään vielä monta kuukautta vaalien jälkeen.

Lankia uskoi, että Irak-jupakka selvitettiin keskustan ja SDP:n välillä jo hallitusneuvottelujen yhteydessä. Hän ei uskonut sen heikentävän hallituksen toimintaedellytyksiä.

Jäätteenmäen erilaisista lausunnoista Lankia totesi, että julkisuuden pommituksessa ja paineissa ei ole helppoa olla.

-Varmaan on tullut vähän epäselviäkin lausuntoja. Luulen, että kokemus opettaa, Lankia uskoi.

Irak-jupakka nousi julkisuuteen uudelleen, kun Ilta-Sanomat julkisti perjantaina otteita keskustan puoluehallituksen työvaliokunnan pöytäkirjasta. Keskustan johto keskusteli Irak-asiasta työvaliokunnan kokouksessa viikkoa ennen vaaleja. Jäätteenmäki oli edellisenä iltana vaalitentissä ottanut esille pääministeri Paavo Lipposen keskustelut presidentti George W. Bushin kanssa ja syytti Lipposta Suomen viemisestä sotakoalitioon. Lehden julkaiseman sitaatin mukaan "Jäätteenmäki sanoi, ettei hän ole puhunut työvaliokunnalle aikaisemmin eilen mainitsemistaan asioista, koska ei ole voinut kertoa hallussaan olevista asiapaperista ja niiden lähteistä. Lähteitäänhän ei voi pettää".

Jäätteenmäki kiisti perjantaina, että hän olisi saanut käsiinsä ulkoministeriöstä vuodettuja asiakirjoja.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme