Mainos
Mainos

Lankia: Keskustalla ei roolia Irak-oikeudenkäynnissä

Keskustan puoluesihteerin Eero Lankian mielestä keskustalla ei puolueena ole mitään roolia keväällä alkavassa keskustan entisen puheenjohtajan Anneli Jäätteenmäen Irak-oikeudenkäynnissä.

Lankia painotti TV1:n Lauantaiseurassa, että Irak-vuotojupakan poliittinen ja juridinen puoli ovat kaksi eri asiaa. Hän muistutti, että oikeudenkäynnissä on kyse siitä, saiko Jäätteenmäki ulkoministeriön paperit haltuunsa laillisin keinoin vai ei.

-Siinä prosessissa puolue ei ole minkäänlainen osapuoli, Lankia katsoi.

Lankia selvitti, että Irak-politiikan osalta puolue tuki puheenjohtajaansa luottaen siihen, että paitsi asia myös tietojen saaminen on tapahtunut oikealla tavalla.

Lankian mukaan keskusta ei puolueena osallistu entisen puheenjohtajansa oikeudenkäyntikuluihin. Hän piti kuitenkin mahdollisena kansalaiskeräyksen järjestämistä Jäätteenmäen hyväksi, jos joku sellaisen alulle panisi. Lankia lupasi osallistua sellaiseen keräykseen itsekin.

Lankia ei nähnyt mitään estettä Jäätteenmäen ehdokkuudelle eurovaaleissa ja toivoi, että tämä lähtisi ehdokkaaksi.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot