Mainos
Mainos

Lankia moitti Heinäluomaa nimittelystä

SDP ja keskusta ovat ajautuneet sanasotaan kuntauudistuksesta. Keskustan puoluesihteeri Eero Lankia paheksuu SDP:n puheenjohtajan Eero Heinäluoman kepulandia-nimittelyä.

Keskustan puoluesihteeri, kansanedustaja Eero Lankia ihmettelee SDP:n puheenjohtajan valtiovarainministeri Eero Heinäluoman kielenkäyttöä kunta- ja palvelurakenneuudistusta koskevissa kannanotoissa. Lankian mielestä toisen suuren hallituspuolueen puheenjohtajan ja pääministerin sijaisen asemaan ei sovi hallituskumppania halventava ja nimittelevä kielenkäyttö.

- Ainakaan se ei ole omiaan lisäämään edellytyksiä sovun löytämiseksi kunta- ja palvelurakenneuudistuksessa, Lankia totesi kannanotossaan.

Lankia viittasi Heinäluoman lausuntoihin muun muassa Uutispäivä Demarin haastattelussa lehden verkkoversiossa tänään. Heinäluoman mukaan "uudistuksen ydin ei ole se, mitä tapahtuu kepulandiassa, Oulun ja Lapin pienissä kunnissa".

Lankian mukaan Heinäluoma on toistuvasti sanonut, että "nykyinen kuntarakenne on ajalta, jolloin hevoskärry oli tärkein kulkuneuvo ja maatalous tärkein elinkeino".

Lankia toteaa kannanotossaan, että kuntien eri puolueita edustavat luottamushenkilöt - myös sosiaalidemokraatit - tekevät parhaansa kuntapalvelujen turvaamiseksi. Lankian mukaan heitä ei pidä loukata SDP:n puheenjohtajan lausuntojen kaltaisella nimittelyllä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme