Mainos
Mainos

Lännen media: Etätöitä, sitoutumislisiä ja leasing-autoja – Kunnat houkuttelevat työntekijöitä bonuksilla

Kunnat ja kuntayhtymät houkuttelevat päteviä tai opintonsa loppuvaiheessa olevia sosiaalityöntekijöitä rahalla sekä palkallisilla opintovapailla, kertoo Lännen media. Sosiaalityöntekijöistä on pulaa erityisesti lastensuojelussa.

Tuoreimpana täkynä Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä kokeilee sitoutumisbonusta. 12 kuukauden työn jälkeen tilille napsahtaa 2 000 euroa, ja toisen kerran sama summa maksetaan toisen työvuoden jälkeen, lehti kertoo.

Kunnat ovat myös kokeilleet peruspalkan päälle maksettavia rekrytointilisiä. Lisäksi kunnat voivat tarjota muutaman kuukauden palkallisia opintovapaita. Etätyömahdollisuudet, kannettava tietokone ja leasing-auto voivat myös houkuttaa.

Pulaa kelpoisista sosiaalityöntekijöistä syvensi keväällä 2016 voimaantullut laki sosiaalihuollon ammattihenkilöstöstä. Se määrittelee millä kelpoisuudella esimerkiksi sijaiset voivat työtä tehdä. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme