Mainos
Mainos

Lännen Media: Häkämies paljastaa Venäjä, Venäjä, Venäjä -puheensa hivelleen venäläisiä

Puolustusministereiden mielestä Suomessa saa halutessaan kutsua Venäjää uhaksi Suomen turvallisuudelle.

Lännen Media tapasi Suomen elossa olevat puolustusministerit heidän yhteistapaamisessaan ja kysyi, saako Suomessa heidän mielestään halutessaan kutsua julkisesti Venäjää uhaksi Suomen turvallisuudelle.

– Kyllä Suomessa niin saa sanoa, ja kyllä tutkijat sanovat siten, kuin he ovat asian analysoineet. Ei Suomessa henkisiä pidäkkeitä ole, toteaa nykyinen puolustusministeri Jussi Niinistö (ps.).

Jyri Häkämies (kok.) piti vuonna 2007 puolustusministerinä Venäjä, Venäjä, Venäjä -puheen ja sai kotimaassa osakseen ryöpytystä poliittisilta vastustajiltaan, jotka olivat omasta mielestään huolissaan Suomen ja Venäjän välisten suhteiden kohtalosta.

Nyt aika on Häkämiehen mukaan kypsä pienelle paljastukselle.

– Sain myönteisiä terveisiä Moskovasta. Heitähän olisi loukannut, jos olisin vähätellyt heitä. Totesin venäläisten palaavan voimapolitiikkaan. Hehän olivat siitä ylpeitä. Venäjältä ei kritisoitu minua lainkaan. Kritiikki oli kotimaista perua, Häkämies kertoo. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme