Mainos
Mainos

Lännen Media: Hallituksen kaavailemaan joustotyöaikaan voisi siirtyä satoja tuhansia suomalaisia

Hallituksen suunnittelemaa uutta työaikamuotoa, joustotyöaikaa, voisi noudattaa ainakin neljäsosa palkansaajista, kertoo Lännen Media.

Arvio perustuu Lännen Median haastatteleman Palkansaajien tutkimuslaitoksen tutkijan Hannu Karhusen haastatteluun. Joustotyöaikaa noudattavien ryhmä koostuisi Lännen median mukaan etenkin erityisasiantuntijoista ja johtajista, joita on Suomessa useita satoja tuhansia.

Joustotyöaika tarkoittaisi käytännössä, että ihminen saisi päättää laajasti itse, missä ja milloin hän työskentelee. Uudistus olisi vasta yksi muutoksista, joita parhaillaan valmistelussa oleva työaikalain päivitys sisältäisi.

Lännen Median mukaan uusi työajan muoto on herättänyt huolta sekä epäuskoa työmarkkinajärjestöissä. Elinkeinoelämän keskusliiton mukaan joustotyöaika sellaisena, kuin sitä työryhmässä on nyt valmisteltu, ei lisäisi aidosti joustavuutta.

Työntekijäpuoli on puolestaan huolissaan riskeistä. Akavan mukaan mallissa pitäisi varmistaa, ettei työnantaja voi käyttää joustotyöaikaa esimerkiksi sunnuntai- ja ylityötä koskevien säännösten kiertämiseen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme