Mainos
Mainos

Lännen Media: Hoitajien lääkkeenmääräämisoikeuksia tarkoitus laajentaa – lääkäriliitto vastustaa

Uudistuksella pyritään nopeuttamaan potilaan hoitoa sekä vapauttaa lääkäreiden työaikaa vaativampiin tehtäviin, uutisoi Lännen Media.

Kunnallisen perusterveydenhuollon avopalveluissa ja yhteispäivystyksessä töissä olevilla hoitajilla on ollut jo vuodesta 2011 asti mahdollisuus hankkia lisäkoulutusta, joka antaa heille rajatun lääkkeenmääräämisoikeuden. Hoitajien lääkkeenmääräysoikeuksia halutaan nyt laajentaa.

Sosiaali- ja terveysministeriön Marjukka Vallimies-Patomäen mukaan säädösmuutosesitys on tarkoitus saada jo tämän vuoden kuluessa lausuntokierrokselle.

Uudistuksella halutaan nopeuttaa potilaan hoitoa ja samalla priorisoida lääkärien työaikaa muihin tehtäviin. Lääkäriliitto kuitenkin vastustaa uudistusta.

– Terveydenhuollon ammattihenkilölain mukaan lääkärille kuuluu diagnoosin teko. Se on veteen piirretty viiva, onko nyt jo menty diagnoosin tekoon, Lääkäriliiton varatoiminnanjohtaja Hannu Halila sanoo Lännen Medialle.

– Kuuden vuoden lääkärin koulutus ja sairaanhoitajakoulutus lähtevät ihan eri pohjalta. Ei ylimääräinen kurssi farmakologiasta vielä opeta ajattelutapaa, että tässä voi olla jokin muukin vaiva kyseessä kuin ensimmäisenä mieleen tuleva.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme