Mainos
Mainos

Lännen Media: Jatkossa kuorma- tai mopoautokin kelpaa taksiksi – taksamittaria tai valoa ei tarvita

Hallituksen esityksen mukaan taksiliikennettä voisi tulevaisuudessa harjoittaa henkilöauton lisäksi myös paketti-, kuorma- tai mopoautolla, kertoo Lännen Media.

Kulkuneuvossa ei tarvitsisi olla taksamittaria, eikä edes katolle sijoitettu taksivalo olisi pakollinen. Taksin on velvollisuus ilmoittaa asiakkaalle hinta etukäteen, mutta sen voi tehdä monella eri tavalla. Valoa saisivat käyttää vain ammatillisen taksiluvan haltijat.

Taksikuljettajilta ei vaadita jatkossa koulutusta, eikä pätevyyttä mitattaisi kokein. Käytännössä taksinkuljettajaksi pääsisi käytännössä kuka tahansa, jolla on ajokortin, lääkärintodistuksen ja rikosrekisteriotteen osalta asiat kunnossa.

Taksinkuljettajan ajoluvan lisäksi tarvitaan toimijakohtainen taksiliikennelupa, jonka ehtoina ovat oikeustoimikelpoisuus, täysi-ikäisyys, hyvämaineisuus ja pysyvä toimipaikka Suomessa.Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme