Mainos
Mainos

Lännen Media: Lääketieteellisen päässeillä eniten laudatureja – kasvatustieteelliseen pääsee heikommillakin papereilla

Lääketiedettä lukemaan lähtevillä on keskimäärin parhaat arvosanat ylioppilastutkinnosta, kertoo Lännen Media.

Asiaa on tutkittu Oulun yliopiston tutkimusryhmässä. Selvityksessä käytiin läpi opiskelijavalinnat ja ylioppilastutkinnon arvosanat vuosilta 2013–15.

Toiseksi parhaat arvosanat oli psykologian opiskelijoilla, ja kolmanneksi sijoittuivat oikeustieteen opiskelijat. Kasvatustieteitä päästiin lukemaan keskimäärin heikoimmilla ylioppilastodistuksilla.

Yliopistojen pääsykoeuudistuksen on määrä muuttaa opiskelijavalintojen perusteita vuoteen 2020 mennessä. Suunnitelma on, että kaksi kolmesta opiskelijasta valittaisiin jatkossa suoraan ylioppilastodistuksella, yksi kolmesta pelkästään pääsykokeen perusteella.

Lännen Media selvitti, kuinka monella uudella opiskelijalla oli todistuksessaan vähintään kolme laudaturia tai eximiaa. Lääketieteen lukijoista tähän ylsi kaksi kolmasosaa. Kasvatustieteiden opiskelijoista erinomaisia arvosanoja saaneiden osuus oli 21 prosenttia. Tämän alan valinnoissa käytetään kuitenkin myös soveltuvuusarviointia.

Kaikkien alojen sisään päässeistä opiskelijoista keskimäärin 37 prosenttia oli kerännyt vähintään kolme erinomaista arvosanaa. Valituista 22 prosenttia pääsi yliopistoon opiskelemaan ilman yhtäkään erinomaista arvosanaa.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot