Mainos
Mainos

Lännen Media: Orpo pitää pitkäaikaistyöttömien eläkeratkaisua mahdottomana

Valtiovarainministeri Petteri Orpo pitää perussuomalaisten esitystä yli 60-vuotiaiden pitkäaikaistyöttömien päästämisestä eläkkeelle mahdottomana toteuttaa, kertoi Lännen Media lauantaina.

Orpo haluaa, että vanhempiin ikäluokkiin ja pitkäaikaistyöttömiin ei suhtauduta kuin eläkkeellä oleviin.

– En usko sääntöön. Haluan, että pitkäaikaistyöttömiin ja vanhempiin ikäluokkiin ei suhtauduta kuin eläkkeellä oleviin, vaan että heitä todella autetaan takaisin työelämään ja että heihin ollaan aktiivisesti yhteydessä, Orpo sanoo Lännen Medialle.

Orpo ei halua myöskään aloittaa huutokauppaa päivähoitomaksujen korotuksen perumisesta.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini sanoi perjantaina, että perussuomalaiset hyväksyisi korotuksen perumisen, jos ylemmän tuloluokan pääomaveroa vastaavasti nostettaisiin yhdellä prosenttiyksiköllä.

– Odotan, että istumme hallituspuolueiden kesken neuvotteluihin ja sovimme kokonaisuudesta, jonka keskeinen asia on työllistyminen ja sitä kautta talouskasvu ja palvelujen turvaaminen, Orpo sanoo Lännen Medialle.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme