Mainos
Mainos

Lännen Media: Suomalaistutkijat näkevät vanhoihin hautoihin nyt röntgentekniikalla

Tutkijat ovat päässeet katsomaan kotimaisten kirkkojen alla hyvin säilyneitä hautoja aivan uudella tekniikalla. Asiasta uutisoi Lännen Media.

Tutkijat ovat kurkistaneet hautoihin ensimmäistä kertaa Suomessa röntgenteknologiaan perustuvalla tietokonetomografialla.

– Menetelmää ei ole aiemmin Suomessa käytetty. Sillä on voitu tutkia esimerkiksi arkun sisällä olevia tekstiilejä ja hautaustapoja, Oulun yliopiston tutkimusprojektin johtaja Titta Kallio-Seppä kertoo Lännen Median lehtien haastattelussa.

Lapsivainajien hautaustavat on yksi tutkimusaiheista, joista on saatu uuden tekniikan avulla lisätietoa. Arkeologian tutkija Sanna Lipkin kertoo, että sekä tyttö- että poikavauvat on haudattu päässään kukkaseppele.

– Se on viattomuuden symboli. Aiemmin keskiajalla ajateltiin, että kaikkia ihmisiä vaivaa perisynti, mutta 1600-luvulle tultaessa lapset alettiinkin nähdä viattomina.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme