Mainos
Mainos

Lännen Media: Suomi pääsisi Itämeren kriisissä mukaan Naton operaatioihin

Naton yhdysvaltalainen varapääsihteeri Alexander Vershbow arvioi, että Nato-maat auttavat Suomea, jos Itämerellä puhkeaa kriisi. Asiasta kertoo Lännen Media. 

– Olemme kehittäneet niin läheisen suhteen, että olen varma siitä, että liittolaiset olisivat halukkaita auttamaan Suomea jollain tavalla, hän sanoo Lännen Medialle harvinaisessa haastattelussa.

Varapääsihteeri Vershbow on maailman turvallisuuspolitiikan raskassarjalainen. Hän on Lännen Median mukaan vaikuttanut Yhdysvaltain suurlähettiläänä Natossa, Moskovassa ja Soulissa sekä presidentin erityisneuvonantajana Valkoisessa talossa.

Vershbow kertoo, että Suomi ja Ruotsi voisivat tulla kriisissä mukaan Naton sotilaallisiin vastatoimiin. Naton sotilastermeillä ilmaistuna hän kutsuu kriisin vastatoimissa Suomea ja Ruotsia ”mahdollisiksi operatiivisiksi kumppaneiksi”.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme