Mainos
Mainos

Lännen Media: Turun terroriteon epäilty aikoi ensin iskeä sotilaskohteeseen – perääntyi viime hetkellä

Turun puukkoiskusta epäilty Abderrahman Bouanane aikoi ensin iskeä sotilaskohteeseen Turussa, kertoo Lännen Media. Sen mukaan hän perääntyi alkuperäisestä suunnitelmasta viime hetkellä.

Lännen Media kertoo saaneensa vahvistuksen kohteesta useilta eri tahoilta. Keskusrikospoliisin tutkinnanjohtaja Olli Töyräs ja päällikkö Robin Lardot eivät vahvistaneet tietoa Lännen Medialle.

Lardot on kertonut aiemmin, että epäillyllä iskijällä oli mielessään kaksi muutakin kohdetta. Hänen mukaansa Bouanane muutti suunnitelmiaan, koska paikalla oli liikaa ihmisiä.

Bouanane oli tiettävästi asunut Turussa Pansion vastaanottokeskuksessa, joka sijaitsee lähellä Pansion laivastotukikohtaa. Vaikka tukikohta on aidattu ja vartioitu, osa varuskunnan rakennuksista sijaitsee porttien ulkopuolella.

Puukkoisku tehtiin Turun torilla elokuun 18. päivänä. Siinä kuoli kaksi ja haavoittui kahdeksan ihmistä. Bouanane on tällä hetkellä vangittuna ja myöntänyt puukotukset. Hän on kuitenkin kiistänyt tehneensä niitä terroristisessa tarkoituksessa.

Lisäksi poliisi on etsintäkuuluttanut juttuun liittyen uzbekistanilaistaustaisen, Suomen kansalaisuuden saaneen Zuhriddin Rashidovin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme