Mainos
Mainos

Lännen Media: Turvapaikanhakijoille tietoa Suomesta videoilla – ongelmana luku- ja kirjoitustaidottomat

Turvapakanhakijoille aletaan ensi syksynä tarjota lisää tietoa suomalaisesta yhteiskunnasta uusilla opetusvideoilla. Asiasta kertoo Lännen Media. 

Videosta tulee osa turvapaikanhakijoille pakollisen yhteiskuntakurssin aineistoa. Videoille on kysyntää, sillä osa turvapaikanhakijoista on luku- ja kirjoitustaidottomia. Perinteisesti materiaali on ollut kirjallista. Videoiden sisältö keskittyy perus- ja ihmisoikeuksiin, rikoksiin ja rangaistuksiin sekä poliisin toimintaan. 

Perinteisesti vastaanottokeskuksissa Suomi-tietoutta jaetaan kirjallisesti, mutta videon uskotaan olevan tehokkaampi väline. Videomateriaali on tarkoitus tuottaa ensi syksyksi, kertoo projektipäällikkö Seija Hämäläinen Maahanmuuttovirastosta (Migri). Hämäläisen mukaan videota puoltaa välineenä sen vaikuttavuus ja selkeys.

Ylitarkastaja Tiina Järvinen Migristä sanoo, että videoita on hyödynnetty jonkin verran Suomi-tietouden jakamisessa turvapaikanhakijoille.

– Emme pysty tekemään videoita perusvirkatyönä, vaan se vaatii yleensä hankerahoitusta. Meillä on vireillä useita hankkeita, että saataisiin tämäntyyppistä materiaalia. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme