Mainos
Mainos

Lannistunut Kiviniemi piti hillityn kiitospuheen

Keskusta oli sitonut vaalikampanjansa pääministeri Mari Kiviniemeen ja Kiviniemi kampanjansa asiapitoiseen vastuun kantamiseen. Mutta kun ennakkoäänien tulos iltakahdeksalta tuli julki ja Keskusta oli heti nelossijalla, Kiviniemi kertoi miltä tuntui.

- Kyllähän tämä pahalta tuntuu, Kiviniemi sanoi.

Runsaat kaksi tuntia myöhemmin Kiviniemi palasi puoluetoimistoon, jonka hän oli jättänyt tyrmätyn nyrkkeilijän pukuhuonetta muistuttavaan tunnelmaan. Kiviniemi sulkeutui sivuhuoneeseen 24 minuutiksi ennen kuin astui keskustaväen eteen.

- Isänmaata voi palvella myös oppositiossa. Jokaisessa tappiossa piilee uuden voiton siemen, Kiviniemi sanoi ja sai paukuttavat aplodit - ylivoimaiselle vastustajalle hävinneen vihaiset aplodit.

Keskustassa on totuttu siihen, että laskennan edetessä puolueen käyrä laskee. Nyt jo ennakkoäänet toivat sellaisen tyrmäyksen, että jotkut poistuivat puoluetoimistosta kotiin potemaan pettymystään ja jäljelle jääneet tuijottivat tyhjyyteen kasvot punoittaen.

Alkuillasta Urho Kekkosen valokuvan vierestä soitettu musiikkikin oli vaiennut. Vain tunti myöhemmin soitto soi taas - Maarit Hurmerinnan hitti Jäätelökesä - ja Keskusta oli hetkeksi noussut jopa piikkipaikalle. Keskustalaisten ilmeet kirkastuivat, mutta nousuvire lässähti nopeasti ja pian levisi tieto Paavo Väyrysen putoamisesta.

- Kaikki on tehty mitä on voitu, puolueveteraani Antti Hietaniemi sanoi.

Perholainen Hietaniemi on aikoinaan istunut 20 vuotta puoluehallituksessa, mutta kaikkeen kokemuskaan ei anna vastauksia.

- En osaisi nytkään sanoa, mitä olisi pitänyt tehdä toisin, Hietaniemi tunnusti.

(MTV3 - STT)

Lue myös: Pettynyt Kiviniemi: Olemme valmiit siirtymään oppositioon

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme