Mainos
Mainos

Länsi-Savo: Olkiluodossa tutkitaan maanjäristyksen riskejä

Ydinjätteen loppusijoituksesta vastaava Posiva selvittää Olkiluotoon louhitun ydinjäteluolan mahdollisia maanjäristysriskejä, kirjoittaa Länsi-Savo.

Posivan tutkimuspäällikön Marjut Vähäsen mukaan turvallisuusanalyysia tehdään vähintään seuraavien 100 000 vuoden ajalle.

- Tiedämme, että jääkausi tulee ja vaikuttaa kallioperään, Vähänen toteaa.

Ydinjätteen loppusijoituspaikaksi pyritään valitsemaan kalliosta sellainen kohta, joka ei ole altis maansiirroksille. Lisäksi kapselin ympärillä on bentoniittipuskuri, jonka tehtävä on suojata kapselia ja ottaa vastaan kalliosiirroksia. Kapselilla on testattu enintään viiden sentin kalliosiirrosta.

- Tietenkään emme haluaisi, että siirros tapahtuisi siinä kohtaa, missä ydinjätekapseli on, Vähänen sanoo.

Posiva valmistelee turvallisuusanalyysia ensi vuonna jätettävää ydinjätteen loppusijoituspaikan rakentamislupahakemusta varten.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot