Mainos
Mainos

Länsi-Suomen näkövammaisille tietokeskus

Länsi-Suomen läänin näkövammaisille avataan oma tietotekniikkakeskus vuonna 1999. Keskusta varten ryhdytään keräämään varoja Tiedon silmin -keräyksellä.

Atk-keskus tulee Ylöjärvelle loma- ja kurssikeskus Koivupuiston yhteyteen. Näkövammaisia palvelemaan aiotaan perustaa myös tietotupia. Tietotekniikka ja erityisesti maailmanverkko internet ovat avanneet näkövammaisille uusia mahdollisuuksia mm. sanomalehtien seuraamiseen.

Näkövammainen voi lukea tietokoneen ruudulla olevan tekstin, jos tietokoneeseen liitetään puhesyntetisaattori tai pistekirjoitusnäyttö. Heikkonäköinen voi myös suurentaa ruudulla näkyviä kirjaimia, jolloin tekstiä on helpompi lukea. Näkövammaiset tarvitsevat laitteita ja koulutusta päästäkseen käyttämään uutta tekniikkaa. Toistaiseksi he käyttävät tietokoneita hyvin vähän. Maamme 80 000 näkövammaisesta vain vajaalla tuhannella on mikrotietokone.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme