Mainos
Mainos

Länsi-Suomen vaaoissa ja mittareissa ennätysmäärä laiminlyöntejä

Länsi-suomalaisista vaaoista ja mittareista on löytynyt ennätysmäärä laiminlyöntejä. Lääninhallituksen tekemässä tarkastuksessa löytyi huomautettavaa lähes joka kolmannesta mittausvälineestä.

Länsi-Suomen lääninhallituksen tekemässä tarkastuksessa löytyi ennätysmäärä sääntöjen vastaisia mittaamisvälineitä. Osasyyksi epäillään sitä, että tarkastuspaikoiksi oli valittu paikkoja, joissa muutenkin käydään harvemmin.

Turvatekniikan keskuksen laskelmien mukaan Länsi-Suomen läänissä lähes 30% mittauksista oli säännösten vastaisia. Tämä on huomattavasti enemmän kuin missään muussa läänissä. Ainoastaan Ahvenanmaalla päästiin täysin puhtaaseen tulokseen. Taulukosta puuttuu kuitenkin vielä osa laskelmista.

Suurimmassa osassa Länsi-Suomen tapauksista kyseessä oli määräaikaisvakauksen suorittamatta jättäminen. Ei siis kauppiaan yritys huijata asiakkaita ostamaan vähemmän kuin kuuluisi.

Jotta vaakoihin ja mittareihin ei pääsisi kuka tahansa käsiksi, asetetaan tarkastuksessa vaakaan sinetti. Nykyään vaa'at vaativatkin melkoista teknistä tietämystä, jotta niitä pääsisi kukaan virittämään.

Jos kuluttaja kuitenkin epäilee vaa'an rehellisyyttä, voi aina käyttää maalaisjärkeä niin kuin Aaltonen ehdottaa. - Kannattaa käyttää naapurivaakaa ja vertailee ja tiedänkin, että kuluttajat tekee niin. Jos on useampia vaakoja niin vähän katsovat, jos rupavat epäilemään ja kannattaakin tehdä, vakaaja Jyrki Aaltonen Inspecta Oy:stä muistuttaa.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 08.09.2003).

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme