Mainos
Mainos

Länsi-Suomessa sairastetaan itää ja pohjoista vähemmän – suurin sairastavuus Kotkassa ja Kuopiossa

Länsi-Suomessa sairastetaan edelleen vähemmän kuin maan itä- ja pohjoisosissa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sairastavuusindeksi.

Maakuntien vertailussa terveimmät asukkaat ovat Ahvenanmaalla ja Uudellamaalla, sairaimmat Pohjois-Savossa ja Pohjois-Pohjanmaalla.

Yli 50000 asukkaan kaupungeista suurin sairastavuus on Kotkassa ja Kuopiossa. Terveintä väki on Espoossa ja Helsingissä.

Länteen verrattuna Itä- ja Pohjois-Suomen sairastavuustilastoissa korostuu sepelvaltimotaudin, aivoverisuonien tautien, tuki- ja liikuntaelinsairauksien sekä mielenterveyden häiriöiden esiintyvyys. Syöpätaudit ja tapaturmat jakaantuvat tasaisemmin koko Suomeen.

Suomalaiset ovat sairastavuusindeksin mukaan hieman aiempaa terveempiä koko maassa. Sairastavuus pienenee kaikissa ikäryhmissä, mutta sairaiden määrä lisääntyy väestön ikääntymisen vuoksi.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme