Mainos
Mainos

Länsi-Uudellemaalle yhteinen hätäkeskus

Uusi hätäkeskus ohjaa 15 kunnan puhelut ja tehtävät eteenpäin. Vanhat viranomaisnumerot jäävät voimaan.

Hätäpuhelujen välittäminen muuttuu Länsi-Uudellamaalla uuden hätäkeskuksen käyttöönoton jälkeen tammikuun loppuun mennessä. Länsi-Uudenmaan hätäkeskus alkaa ohjata alueen kaikkia hätäpuheluja. Samalla Tammisaaren ja Lohjan kunnalliset hätäkeskukset sekä Espoon poliisilaitoksella toimiva Länsi-Uudenmaan poliisin hälytyskeskus lopettavat toimintansa hätäpuheluiden välittäjinä.

Länsi-Uudenmaan hätäkeskuksen toimitilat luovutettiin keskukselle vajaat kaksi viikkoa sitten. Hätäkeskuksessa työskentelee noin 40 päivystäjää, ja henkilöstöä on yhteensä 60.

Siirtymävaiheessa joulu-tammikuussa Helsingin hätäkeskus ottaa vastaan Espoon, Inkoon, Kauniaisten ja Siuntion pelastus- ja ensihoitoon liittyvät tehtävät ja välittää tehtävät alueellisille viranomaisille.

Länsi-Uudenmaan hätäkeskus arvioi, että se vastaanottaa vuosittain alueeltaan noin 350 000 hätäpuhelua tai tehtävää. Keskuksen alueella asuu noin 400 000 asukasta, ja sen alueeseen kuuluu 15 kuntaa: Espoo, Hanko, Inkoo, Karjaa, Karjalohja, Karkkila, Kauniainen, Kirkkonummi, Lohja, Nummi-Pusula, Pohja, Sammatti, Siuntio, Tammisaari ja Vihti.

Länsi-Uudenmaan hätäkeskuksen alueella ovat edelleen käytössä molemmat viranomaisnumerot eli poliisin hälytysnumero 10022 ja yleinen hätänumero 112.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme