Mainos
Mainos

Länsimetro askeleen lähempänä avautumista – vielä on kuitenkin testiajot ja "viimeisteltävää"

Länsimetron asemat ja rata siirrettiin Helsingin kaupungin liikennelaitoksen hallintaan.

Käytännössä hallinnan siirto merkitsee, että HKL pääsee nyt aloittamaan täysimittaisesti matkustajaliikennettä edeltävän niin sanotun tuotannon esivaiheen, kerrotaan Länsimetro Oy:n tiedotteessa.

Aivan vielä ei kuitenkaan ole valmista, sillä Länsimetro Oy:n vastuulla on vielä tehtäviä, jotka viimeistellään ennen matkustajaliikenteen aloittamista.

Tiedotteen mukaan HKL käynnistää lähipäivinä kaikkien metron 52 järjestelmän yhteiskäytön sekä määräaikaishuollot ja testaukset.

Koekäyttämällä järjestelmät pyritään varmistamaan niiden häiriötön toiminta.

Lue myös:Länsimetron surullisenkuuluisa saaga: Viivästyksiä, tyrittyjä asennustöitä ja sadoilla miljoonilla paisunut budjetti

"Ainakaan marraskuuta pidemmälle ei veny"

Helsingin kaupungin liikelaitoksen toimitusjohtaja Ville Lehmuskoski arvioi Ylen haastattelussa, että metron kulkeminen lokakuun aikana on edelleen mahdollista.

Hän sanoo haastattelussa, että liikenteen aloittaminen ei veny "ainakaan marraskuuta pidemmälle".

Länsimetron Oy:n tiedotteessa kerrotaan, esivaiheen koeajoineen pitää toimia moitteettomasti kahden viikon ajan ennen kuin matkustajaliikenne radalla voidaan aloittaa.

Matkustajaliikenteen aloittamisesta päättää sen jälkeen HSL.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme