Mainos
Mainos

Länsimetro toteutuu suunnitellusti

Hallituksen liikenneinvestointipäätös tarkoittaa että Länsimetro etenee suunnitelmien mukaisesti. Rakentaminen voidaan aloittaa ensi vuonna. Espoossa uutinen otettiin huojentuneena vastaan.

- Totta kai tässä on ollut huolta siitä. Me ollaan tehty päätös, jolla Etelä-Espoota tiivistetään ja siihen on koko ajan perustunut metron rakentaminen. Huoli alkoi olla aika kova, mutta tällä hetkellä todella huojentunut olo, Espoon kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Markku Sistonen luotaa.

- Valtion osuus on kyllä näillä edellytyksillä on riittävä, riittävä päätöksen tekoon erityisesti Espoossa. Tässähän tehtiin aika laaja, iso korotus kun laitettiin kahteensataan miljoonaan euroon, liikenneministeri Anu Vehviläinen kertoo.

Hallitus lupasi metron rakentamiseen 200 miljoonaa euroa plus indeksikorotukset. Tämä tulee siis jo aiemmin varatun 14 miljoonan suunnittelurahan lisäksi. Valtion osuus metron kustannuksista on tuo Espoon vaatima 30 prosenttia, vain jos rakentamiskustannukset pidetään sovitussa, ja siitä Espoossa lähdetään.

- Toivoisi totta kai että näihin raideratkaisuihin, metroon myös, valtion osuus olisi suurempi. Mutta kyllä me ollaan varauduttu siihen, että se raha meiltä Espoosta löytyy, en sitä yhtään epäile, Sistonen painottaa.

Tällä hetkellä länsimetron hintalappu on 713 miljoonaa euroa, josta Espoon osuus on noin puolet.

Ilahtuneilta kuulostivat silti myös veronmaksajat.

Metron rakentaminen voi alkaa ensi vuoden lopulla, oranssilla linjalla Espooseen pääsee sitten muutamaan vuotta myöhemmin. Tänään myönnettiin rahaa myös lentokentän junayhteydelle, kehäradan ensivuonna alkava rakentaminen saa valtiolta 370 miljoonaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme