Mainos
Mainos

Länsimetroa hallinnoiva HKL luottavaisena: Myös lännessä opitaan rakastamaan metroa

Helsingin kaupungin liikennelaitos HKL kertoi tänään, ettei se pysty vielä arvioimaan koska matkustajaliikenne länsimetrossa voi alkaa. Liikenneyhtiöllä on kuitenkin luottoa, että ajan myötä rakkaus metroa kohtaan löytyy myös lännessä.

Länsimetron kivinen taival on muuttunut ihmisten parissa jo lähes täydeksi vitsiksi. Myöhästymiset, ongelmat ja suoranaiset virheet toinen toisensa perään ovat vieneet luottoa hankkeen onnistumiselta ja toiminnan käynnistymiseltä. Metroa hallinoivassa HKL:ssä luotetaan siihen, että tähänastinen imagotappio kääntyy vielä lopulta voitoksi.

– Näin kävi Helsingin metron avaamisenkin yhteydessä, että sitä kovasti epäiltiin. Mutta hyvin pian kun metro aukesi liikenteelle, niin itähelsinkiläiset oppivat rakastamaan metroaan, HKL:n toimitusjohtaja Ville Lehmuskoski sanoo.

– No, jos ja kun pystymme säilyttämään tämän metron korkean laatutason, niin pidän sitä kyllä hyvin todennäköisenä, Lehmuskoski jatkaa.

Myös liikenteen tilaaja HSL:llä matkustajaliikenteen aloittamisen uskotaan olevan käännepiste Länsimetron toiminnan ja imagon kannalta.

– Kyllähän tässä tietysti on erilaisia järjestelyjä ollut ja niitä on täytynyt tehdä, mutta tärkeintä on se yhteinen tavoite, että saadaan hyvä, luotettava metro. Uskon, että sitten kun se alkaa toiminaan, niin se on erittäin hyvä liikenneväline täällä ja se tämän imagotappion luotettavuudellaan korjaa, toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi muotoilee.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme