Mainos

Länsimetron asemat puhuttavat Helsingissä

Helsingin kaupunki käsittelee Koivusaaren metroaseman kohtaloa jälleen torstaina. Espoon kaupunginhallitus teki periaatepäätökset länsimetron asemien sijainnista eilen.

Länsimetro

Länsimetro on herättänyt tunteita jo vuosikymmeniä. Päätös sen rakentamisesta ei ole lopettanut kiistelyä. Ruoholahdesta länteen kaksi ensimmäistä metroasemaa aiotaan rakentaa Helsingin Lauttasaareen, mikä on asukasmäärältään Suomen suurin saari.

Varsinkin metsän ja purjeveneiden valloittaman Koivusaaren suunniteltu asema on saanut lähes kaikki lauttasaarelaiset takajaloilleen. Muuten monet lauttasaarelaisista toivottavat metron tervetulleeksi.

Helsingin kaupungin kaupunkisuunnittelulautakunta jätti viime viikolla kokouksessaan pöydälle välipäätöksen, joten Koivusaaren kohtaloa käsitellään jälleen torstaina.

Espoon asemien sijainnit päätetty

Espoon kaupunginhallitus teki periaatepäätökset länsimetron asemien sijainnista eilen. Yksityiskohtaisemmat ratkaisut mm. sisäänkäynneistä ja niiden lukumääristä sekä metrotunnelin linjauksesta tehdään suunnittelun seuraavassa vaiheessa.

Keilaniemen asema sijoitetaan Karhusaarentien ja Keilaniementien väliin niin, että Karhusaarentien kattaminen sekä täydennysrakentaminen on tulevaisuudessa mahdollista. Asemaan suunnitellaan kaksi sisäänkäyntiä, joista pääsisäänkäynti on Keilasatamantien tasalla. Toinen sisäänkäynti on aseman pohjoispuolella ja Keilaniementien itäpuolella.

Otaniemen asema sijoitetaan läntisen vaihtoehdon mukaisesti Biologinkujan tuntumaan. Pääsisäänkäynti sijoittuu TKK:n päärakennuksen tasalle ja toinen sisäänkäynti on Maarin alueen suuntaan.

Tapiolan asema sijoitetaan Merituulentien alapuolelle. Suunnittelussa huomioidaan kalliopysäköintihankkeen toteutettavuus ja varaudutaan raide-Jokerin liityntäpysäköintiin. Suunnitelmat laaditaan kahdelle sisäänkäynnille.

Niittymaan / Urheilupuiston asema sijoitetaan urheilupuiston eteläpuolelle Jousenpuiston pohjoisosaan. Asemalle suunnitellaan kaksi sisäänkäyntiä.

Niittykumpuun varaudutaan sijoittamaan tulevaisuudessa asema Merituulentien eteläpuolelle niin, että käyttäjille voidaan järjestää toimiva alikulkuyhteys Merituulentien pohjoispuolelle. Pääsisäänkäynti sijoittuu Merituulentien eteläpuolella ja Haukilahdenkadun länsipuolella olevaan kortteliin. Asemalla varaudutaan kahteen sisäänkäyntiin.

Matinkylän asema sijoitetaan Ison Omenan eteläpuolella olevalle tontille, joka on nykyisissä kaavoissa varattu metron liityntäterminaalille. Asemalla varaudutaan kahteen sisäänkäyntiin.

Länsimetron rakentaminen on määrä aloittaa vuonna 2009.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot