Mainos
Mainos

Länsimetron louhintatyöt vauhtiin Ruoholahdessa

Länsimetron avolouhinta Ruoholahden metron huoltotunnelin suuaukolla käynnistyy tämän viikon lopulla.

Ruoholahden huoltotunnelin suuaukko sijaitsee Salmisaarenkadulla Holiday Inn -hotellin ja Länsiväylän välissä. Avolouhinnassa laajennetaan huoltotunnelin suuaukkoa, jotta työkoneet ja louhetta kuljettavat kuorma-autot mahtuvat ajamaan tunneliin. Avolouhintavaihe kestää noin kaksi viikkoa.

Räjäytykset sotkevat liikennettä

Avolouhinnan räjäytysten aikana Länsiväylän ja Salmisaarenkadun liikenne pysäytetään.

Räjäytysten ajaksi liikenne pysäytetään Länsiväylällä ja Salmisaarenkadulla 5–10 minuutin ajaksi. Myös jalankulkijat ja pyöräilijät pysäytetään räjäytyksen ajaksi turvallisuussyistä. Räjäytyksistä varoitetaan äänimerkillä, joka on katkonainen ennen räjäytystä ja yhtenäinen räjäytyksen jälkeen. Avolouhintavaiheessa räjäytysajat ovat arkisin maanantaista perjantaihin klo 11–13.

Avolouhinnan jälkeen aloitetaan uuden, noin 300 metrin mittaisen huoltotunnelin louhinta nykymetron pohjoispuolella. Uuden metrolinjan kahta ratatunnelia ryhdytään louhimaan kesän alussa.

Ruoholahdesta louhittavat kalliomassat kuljetetaan Jätkäsaareen.

Louhetta ei kuljeteta asuntokatuja pitkin yöaikaan klo 22–7.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot