Mainos
Mainos

Länsimetron rakentaminen sai lopullisen sinetin

Länsimetron rahoitus on varmistunut ja rakennustyöt alkavat viimeistään keväällä 2010. Mellunmäestä ja Vuosaaresta pääsee metrolla Matinkylään luultavasti vuonna 2014.

Viimeisen leiman länsimetrosuunnitelmaan löi Helsingin kaupunginvaltuusto, kun se hyväksyi illalla hankkeen suunnitelman ja Helsingin rahoitusosuuden. Suunnitelman mukaan Helsinki maksaa länsimetrosta noin 144 miljoonaa euroa. Espoon valtuusto hyväksyi suunnitelmaan maanantaina.

Suurin osa uudesta metro-osuudesta tulee Espoon puolelle. Helsinkiinkin tulee näillä näkymin kaksi uutta asemaa, toinen Lauttasaareen ja toinen Koivusaareen. Näistä Lauttasaaren asemasta tulee liikennemäärältään selvästi vilkkaampi. Kokoomuksen valtuutettu Ulla-Maija Urho esitti, että Koivusaaren asema jätettäisiin hankesuunnitelmassa varaukseksi, mutta esitys kaatui äänin 71-13.

Lauttasaaren asema rakennetaan ostoskeskuksen alle ja samalla sen yhteyteen tehdään mahdollisesti pysäköintihalli ja väestönsuoja. Asemalle tulee myös liityntäliikennettä.

Koivusaareen asemasta tulee ainakin aluksi selvästikin hiljaisempi. Alueen maankäytön suunnittelu on vielä kesken, mutta kaupunginhallituksen mukaan Koivusaareen pitäisi kaavoittaa nykyistä enemmän asuntoja ja toimitiloja, jotta metroaseman rakentaminen kannattaa.

HKL:n toimitusjohtaja Matti Lahdenranta arvioi, että varsinaiset rakennustyöt voivat alkaa viimeistään keväällä 2010. Optimistisimpien arvioiden mukaan länsimetron kyytiin pääsisi jo vuoden 2013 puolella. Lahdenranta kuitenkin arvelee, että realistisempi arvio on vuosi 2014.

Metron kokonaiskustannusten arvioidaan nousevan liki 714 miljoonaan euroon. Helsingin ja Espoon lisäksi metron kustannuksiin osallistuu valtio, joka on luvannut maksaa kolmanneksen metrosta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme