Mainos
Mainos

Länsimetron rakentaminen viivästyy yli vuodella

Länsimetron liikenteen aloittaminen alkaa uuden arvion mukaan vuoden 2015 lopulla, kun sen piti alunperin alkaa syksyllä 2014. Länsimetro-yhtiön mukaan metron rakentamista Espoossa ovat viivästyttäneet kaavavalitukset ja tekniset seikat. Yhtiö vakuuttaa, ettei uusia viivästyksiä enää tule.

- Aikanaan kaavavalituksia tuli kaikkiin kolmeen metrokaavaan. Nyt meillä on lopulliset maanalaiset kaavat ja metron voi rakentaa, kertoo Länsimetro oy:n toimitusjohtaja Matti Kokkinen.

Länsimetron rakennustyöt käynnistyvät Espoossa kesäkuussa, jolloin maata kaivetaan Tapiolassa. Otaniemen, Keilaniemen ja Karhusaaren ajotunnelien louhintaurakat käynnistyvät heinäkuussa.

Länsimetrohankkeella tarkoitetaan metron jatkamista Helsingistä Espooseen. Hanketta rahoitetaan myös valtion varoin.

Länsimetron valmistumista odotetaan myös tulevien metroasemien ympäristössä. Metroliikenteen avaamisella on suuri merkitys asemien lähiseutujen investointipäätöksiin.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme