Mainos
Mainos

Lapin joululentojen määrä jatkaa laskuaan

Lappiin tulevien joululentojen määrä jatkaa laskuaan. Tänä jouluna pohjoisen kentille odotetaan saapuvan noin 400 tilauslentoa, mikä on viidenneksen viime vuotta vähemmän.

Tilauslentojen ennakkovarauksia on tähän mennessä tehty 350, kun viime vuonna vastaavaan aikaan niitä oli lähes 470.

- Ennakkovarausten perusteella meillä on toinen peräkkäinen huono vuosi tulossa. Huippuvuonna 2007 Lapin kentille ja Kuusamoon tuli 612 tilauslentoa, kertoo Finavian Pohjois-Suomen aluejohtaja Martti Oinas.

Oinaksen mukaan taloudellinen taantuma ja epävarmuus tulevasta verottavat pääosin brittituristien täyttämiä joululentoja. Yli 90 prosenttia jouluturisteista on brittejä.

- Matkat ovat nyt myös kalliimpia briteille punnan kurssin heikennyttyä, sanoo Oinas.

Jouluturistien asiakaskuntaa tulisi Oinaksen mielestä laajentaa muihin Euroopan maihin, jotta ei oltaisi pelkästään brittien varassa.

Pohjois-Suomeen odotetaan yhteensä noin 70000 jouluturistia. Eniten tilauslentoja on tulossa Kittilään ja Rovaniemelle. Jouluturisteja lennätetään myös Ivaloon, Enontekiöön ja Kuusamoon.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme