Mainos
Mainos

Lapin Kansa: Yllättävä päänvaiva Kemijärvellä – lapsimäärät ruuhkauttivat päiväkodit

Kemijärvellä on jouduttu pohtimaan esikoululaisten tilajärjestelyjä yllättävän suuren lapsimäärän vuoksi.

Lapin Kansa kertoo Kemijärvellä tapahtuneesta yllätyskäänteestä. Virkistyneen yrityselämän ansiosta paikkakunnalle on muuttanut lapsiperheitä ja lisäksi paikkakuntalaiset ovat saaneet töitä, joten päiväkodeissa alkaa olla ahdasta.

Kaupungissa on lehden mukaan jouduttu pohtimaan kesän aikana esikoululaisten tilajärjestelyjä. Lisätilaa tarvittiin, koska esikouluryhmä kasvoi viime vuoden kymmenestä eskarilaisesta 20:een.

Kemijärvellä on nyt 56 esikoululaista, vajaat kymmenen enemmän kuin viime vuonna.

Lapin kansan mukaan tilajärjestelyt ovat aiheuttaneet myös hämminkiä päätöksentekijöiden keskuudessa. Sivistyslautakunta päätti kesäkuussa siirtää esiopetuksen Kallaan päiväkodista Isokylän koululle kolmen kilometrin päähän.  Kaupunginjohtaja kuitenkin käytti päätökseen otto-oikeuttaan, ja kaupunginhallitus kumosi sen viime viikolla.

Perusteina olivat asian riittämätön valmistelu ja se, että kustannussäästöjä ei ollut selvitetty riittävästi. Myös aikapula iski lomakauden kynnyksellä. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme