Mainos
Mainos

Lapin Kansan jupakka puhutti eduskunnassa

Kansanedustaja Liisa Jaakonsaari (sd.) aneli eduskunnassa, että edes yksi ministeri suostuisi paheksumaan Lapin Kansan päätoimittajaksi valitun Johanna Korhosen yllätyspotkuja. Jaakonsaaren mielestä asiassa tapahtui kaksinkertainen syrjintä.

Ministerit olivat varovaisia puheissaan, eivätkä halunneet ottaa suoraan kantaa tapaukseen. He vetosivat siihen, että asia on ilmeisesti etenemässä oikeuden käsiteltäväksi.

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) totesi, että oikeuskäsittely on varmasti paikallaan, jos se, mitä julkisuudessa on ollut esillä pitää vähänkään paikkansa. Vanhasen mielestä myös yleisen edun kannalta on tärkeää saada täsmällinen tieto siitä, mitä kaikkea tapahtui.

Lappilainen kansanedustaja Markus Mustajärvi (vas.) oli tyrmistynyt siitä, että yhdeksi työsuhteen purkamisen perusteeksi oli mainittu Korhosen puolison poliittinen aktiivisuus. Tämä on vasemmistoliiton ehdokkaana kunnallisvaaleissa Vantaalla.

Työministeri Tarja Cronberg (vihr.) huomautti, että työhönottohaastattelussa työnantaja saa lain mukaan esittää vain sellaisia kysymyksiä, jotka liittyvät työsuhteeseen ja ovat sen kannalta tarpeellisia. Lisäksi kaikenlainen syrjintä sukupuolisen suuntautuneisuuden perusteella on kielletty.

- Oikeustapauksia on ollut erittäin vähän, kun ihmiset eivät uskalla viedä tämäntyyppisiä asioita oikeuteen. On tärkeää, että tästä keskustellaan ja saadaan oikeuden päätös, Cronberg sanoi.

Tasa-arvoasioista hallituksessa vastaava ministeri Stefan Wallin (r.) valitteli tapahtunutta.

- Se ehkä kuvaa hyvinkin vanhakantaista asenneilmapiiriä, mikä vallitsee tietyillä työpaikoilla ja ylipäänsä yhteiskunnassa, Wallin sanoi.

"Ydin on poliittinen ongelma"

Jaakonsaaren mielestä koko jupakan taustalla on yllättäen paljastunut poliittinen ongelma.

- Lapin Kansan päätoimittaja on varmasti kautta historian ollut keskustalainen. Nyt on täikammalla haravoitu ja huomattu, että valitun päätoimittajan puoliso ei ollutkaan keskustalainen, Jaakonsaari jatkoi.

Vanhanen ei pitänyt Jaakonsaaren tyylistä ja sanoi, ettei tiedä eläkkeelle siirtyvän nykyisen päätoimittajan puoluetaustaa.

- Mutta sen tiedän, että hän on ajanut koko ajan minun erottamista pääministerin paikalta, Vanhanen nauratti kuulijoitaan.

(MTV3-STT)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme