Mainos
Mainos

Lapin Kansan toimittajat vaativat Alma Median tj:n eroa

Lapin Kansan toimitusosasto vaatii Alma Median toimitusjohtajan Kai Telanteen eroa. Lisäksi toimittajat vaativat, että Telanne luopuu Lapin Kansan hallituksen puheenjohtajan tehtävästä.

Heti erovaatimuksen jälkeen Telanne ilmoitti saapuvansa huomenna Lapin Kansan toimitukseen Rovaniemelle. Telanne pitää oman tiedotustilaisuutensa lehden toimitukselle heti aamusta.

Toimitusosaston mukaan Telanne on toiminut harkitsemattomasti erottaessaan päätoimittajaksi valitun Johanna Korhosen. Lisäksi toimittajat katsovat, että Telanne on aiheuttanut vahinkoa Lapin Kansan ja koko Alma Median imagolle nykyaikaisena ja moniarvoisena mediatalona.

- Tietoomme ei ole tullut mitään todellisia perusteita Korhosen työsuhteen purkamiseksi. Kyllä moniarvoiseen yhteiskuntaan kuuluu, että yksityisasiat ovat yksityisasioita, Lapin Kansan toimitusosaston pääluottamusmies Seija Lappalainen sanoo.

Lappalaisen mukaan toimitus on tyytyväinen siihen, että Telanne saapuu itse paikalle selventämään sotkua.

Alma Median hallitus vähäsanainen

Alma Median hallitus on vähäsanainen päätoimittajakiistassa. Ainoastaan Lauri Helve suostuu sanomaan, että toimitusjohtaja Kai Telanne nauttii yhä hallituksen luottamusta.

Hallituksen jäsenistä on tavoitettu Helveen lisäksi vain yksi jäsen. Puheenjohtaja Kari Stadighia ja muita ei ole saatu kiinni.

Lapin Kansan lukijat reagoivat boikotilla

Johanna Korhosen pikapotkut ovat synnyttäneet voimakkaan vastareaktion Lapissa. Lapin yliopiston naistutkijat alkoivat heti boikotoida Alma Median lehtiä. Lapista lähtenyt tutkijoiden boikotin on tarkoitus laajentua valtakunnalliseksi.

- Olemme irtisanoneet Lapin Kansan tilaukset, ja aiomme boikotoida muitakin Alma Median tuotteita. Sama viesti on lähtenyt Lapista myös muihin naistutkimusyksikköihin eri puolelle Suomea, tutkija Seija Keskitalo-Foley Lapin yliopistosta sanoo.

Keskitalo-Foleyn mukaan Lapin yliopiston tutkijat ovat olleet tyrmistyneitä Korhosen saamista potkuista.

- Miten ihmeessä työnantaja on näin tietämätön lainsäädännöstä, että irtisanoo työntekijän tällaisilla perusteilla.

Lapin Kansan pääluottamusmies Seija Lappalainen sanoo, että useat tilaajat ovat keskeyttäneet lehtitilauksensa. Myös lehden päätoimittaja on saanut runsaasti lukijapalautetta muun muassa tekstiviestein.

Väite Danske Bankin yhteyksistä Alma Mediaan väärinkäsitys

Tanskalainen Politiken-lehti kertoi näyttävästi Korhosen potkuista. Taustalla oli virheellinen käsitys siitä, että Danske Bank omistaisi Alma Mediaa ja siten Lapin Kansaa.

Danske Bank puuttui tiedotteellaan asiaan ja totesi, ettei se omistaa yhtään Alma Mediaa eikä sillä ole siten minkäänlaista kantaa tapaus-Korhoseen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme