Mainos
Mainos

Lapin kerosiinijutusta ehdollista vankeutta

Lapin lennoston kerosiinijutun päätekijät on tuomittu ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Rovaniemen käräjäoikeus antoi asiasta kansliapäätöksen tänään.

Lennoston kuljetusupseeri tuomittiin vuoden ehdolliseen vankeuteen törkeästä kavalluksesta, törkeästä palvelusrikoksesta ja veropetoksesta. Lisäksi hän menetti virkansa.

Lapin lennoston autonkuljettaja sai niin ikään vuoden ehdollista vankeutta törkeästä kavalluksesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta. Myös hänet tuomittiin viralta pantavaksi.

Tervolalainen yrittäjä puolestaan tuomittiin törkeästä kavalluksesta ja veropetoksesta 11 kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Autonkuljettaja kavalsi Ilmavoimien polttoainevarastosta yli 100 000 litraa kerosiinia. Kuljetusupseeri ja yrittäjä puolestaan myivät kerosiinin eteenpäin ja ottivat sitä myös omaan käyttöönsä.

Miehet joutuvat maksamaan valtiolle ja Ilmavoimille erilaisia korvauksia yhteensä yli 124 000 euroa. Lapin lennoston kerosiinivarkaudet paljastuivat syksyllä 2001. Kerosiinikauppaan epäillään osallistuneen kaikkiaan noin 30 liikennöitsijää, yrittäjää sekä yksityistä ostajaa. Heitä vastaan mahdollisesti nostettavat syytteet käsitellään myöhemmin.

Kerosiinijutun tutkinnassa on lisäksi tullut ilmi, että lennosto käytti polttoainetta laittomasti autoissa ja lämmityksessä. Asia on tällä haavaa syyteharkinnassa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme