Mainos
Mainos

Lapin koiravaljakkoyritykset tarkastukseen

Lapissa tarkastetaan tänä vuonna kaikki koiravaljakkoyrittäjät. Tarkastuksissa kiinnitetään huomiota etenkin koirien liikkumatilaan ja koppeihin, joista on aiemmin löytynyt puutteita.

Samalla luodaan yhteistyössä elintarviketurvallisuusvirasto Eviran kanssa yhteiset pelisäännöt valjakkoyritysten tarkastuksiin, joiden tekotapa on vaihdellut.

Lapissa toimii kuutisenkymmentä koiravaljakkoyrittäjää, jotka tarjoavat palveluita lähinnä ulkomailta tuleville turisteille. Nyt Lapin lääninhallitus yhdessä kuntien eläinlääkäreiden kanssa tarkistaa yritykset.

- Tarkistamme koirien pitopaikat, että lähinnä se, että koirilla on tarpeeksi liikkumatilaa ja tarhat ovat koirille turvalliset ja sopivat ja sitten myös se, että koirilla on riittävä sääsuoja, eli koirankoppi lähinnä, Lapin läänin läänineläinlääkäri Pirkko Pirinen listaa.

Aiemmissa tarkastuksissa juuri koiran liikkumatila on usein osoittautunut liian pieneksi.

- Paikalleen kytketyllä koirallahan pitää olla 40 neliötä liikkumatilaa. Sehän tarkoittaisi sitten sitä, että jos se ketju pääsee pyörimään siinä tietyn paikan ympärillä, niin ketjun pituuden pitää olla 3,6 metriä, Pirinen muistuttaa.

Tämän vuoden aikana on tarkoitus luoda myös yhdenmukainen valvontatapa valjakkoyrittäjille.

- Kaikkia kohdellaan samalla tavalla. On tullut valituksia sekä yrittäjiltä että eläinlääkäreiltä, Pirinen painottaa.

Lapin lisäksi valjakkoyrittäjiä on paljon Oulun läänissä ja Itä-Suomessa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme