Mainos
Mainos

Lapin koleus yllättää usein ulkomaiset retkeilijät

Lapin kesämatkailukausi elää parhaillaan kiivainta aikaa. Kesällä pohjoiseen suuntaa retkeilijöitä etenkin muista Pohjoismaista, Saksasta ja Ranskasta. Sen sijaan venäläismatkailijat loistavat kesällä poissaolollaan, vaikka talvikuukausina venäläisten osuus on lisääntynyt vuosi vuodelta.

Matkailuneuvojien mukaan innokkailta erämaamatkailijoilta kuitenkin unohtuvat usein asianmukaiset varusteet. Monet ensikertalaiset retkeilijät eivät nimittäin aina ymmärrä Lapin oloja.

– Monet turistit lähtevät metsään ihan pikkukengissä tai muuten huonoissa kengissä. Heillä ei ole sadekamppeita matkassa ja eväät puuttuvat, sanoo Unneli Halonen Inarin matkailuneuvonnasta.

– Monella ei ole edes karttaa ja kompassia. Vaikka alueella on merkityt reitit, niin olisi hyvä, että tarpeen tullen voi tarkistaa kartasta paikkaansa.

Ulkomaisia kalastajia vetää puoleensa perinteisesti Tenojoki. Lohisaaliiden suhteen kaudesta on kuitenkin tulossa korkeintaan kohtuullinen tai jopa heikko.

Katso Pauli Poutasen raportti Rovaniemeltä (Kymmenen uutiset 17.7.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme