Mainos
Mainos

Lapin kunnilta vaaditaan säästötoimia

Lapin kriisikuntien tilanteen ratkaisemista pohtinut työryhmä vaatii ankaria säästötoimia kuntien taloustilanteen korjaamiseksi. Pohjois-Lapissa esitetään yhteistyötä Norjan suuntaan. Toteutuessaan työryhmän esitykset merkitsevät myös peruspalvelujen heikentämistä ja työttömyyden lisääntymistä pohjoisen kriisikunnissa.

Kunnilta vaadittava säästökuuri merkitsee mm. koulujen lakkauttamista, sosiaalialan uudelleenjärjestelyä, kaikkien investointien lykkäämistä ja omaisuuden mahdollista myyntiä. Jos kunnat pystyvät itse vähentämään menojaan tulisi valtio sen jälkeen raha-avulla vastaan.

Pohjoisimmalle Lapille työryhmä toivoo vetoapua myös Norjan puolelta eli kunnat tekisivät yhteistyötä valtakunnan rajan yli. Työryhmällä on suuria odotuksia myös Norjan ja tulevaisuudessa Venäjän rannikon maakaasuvarojen hyödyntämisen heijastusvaikutuksista Lapin elinkeinoelämään.
(MTV3)

(Seitsemän uutiset 05.06.2002).

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot